***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Криминалист: Братя Галеви бяха официално назначени в ГДБОП. Киев отново под обстрел тази нощ


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 юни   

 

„ Галеви не бяха на по-ниско равнище от Къро и Таки. Във времето те са имали контакти с тях. 

Имаше интервал, в който Галеви бяха публично назначени в ГДБОП на база на оценки, че ще бъдат потребни в работата в оня сложен интервал “. 

Това съобщи пред БТВ криминалистът Ботьо Ботев, някогашен началник на отдел „ Убийства “ в Министерство на вътрешните работи.

***

„ Трябва да си дадем сметка за какво Ангел Христов е пристигнал, по какъв начин се озовал тук. 

Той е търсен с алена бюлетина от Интерпол и не би рискувал да се появи у нас, в случай че няма извънредно значим мотив или причина. Немалко хора са знаели, че той е в България. 

Или е бил подплашен, или се е случило нещо доста значимо “.

***

„ Не съм почитател на подобен вид радикални промени “, уточни Ганев по отношение на желанията да се премисли статута на служебния кабинет.

„ Той се ражда като форма на неутрална власт. Не е български, той е привнесен. Има такива модели в Европа, само че активирането му при други модели е по-трудно – при по-задълбочена политическа рецесия “, разясни той. 

***

Номинираният за министър на финансите в кабинета " Денков - Габриел " Асен Василев съобщи, че в случай че държавното управление бъде гласувано през днешния ден, още на следващия ден ще стартира работата по Бюджет 2023, съобщи Българска национална телевизия.

„ Ще изтеглим настоящия вид на бюджета и се надявам до 10 дни - 2 седмици да имаме вид на бюджет с 3% недостиг ", сподели той.

***

„ И какъв брой случайно… две години след прекратяването… точно през днешния ден “.

„ Искането за имунитет идва две години откакто прокуратурата разгласи, че няма по какъв начин да проверява Петков за прословутата декларация за поданството му, защото подобен състав на закононарушение не съществува в Наказателния кодекс “, написа още Бориславова.  

***

Престъпление няма. Лъжа да, за което да се носи политическа отговорност да, само че не и юридическа.

Интересно ми е кой прокурор от СРП е изготвил това малоумно предложение.

Кирил Петков излъга за поданството си и по-късно се държа неприлично. Но той не е направил закононарушение, тъй като декларацията, която е дал, не се изисква по закон, декрет или разпореждане.

***

***

Киев още веднъж под обстрел - късно тази нощ в украинската столица още веднъж са се чули детонации. В продължение на 4 часа в града беше в действие въздушна паника. Съобщава се, че са изстреляни над 20 крилати ракети.

***

Шебекинският регион на съветската Белгородска област е подложен на обстрел, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

В известия, публикувани в обществените мрежи, жителите бяха предизвестени да се скрият в мазетата си, написа Българска телеграфна агенция.

***

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи през днешния ден, че Русия би трябвало да бъде подведена под отговорност за частичното разрушение на язовир „ Нова Каховка " в Украйна, наричайки това „ военно закононарушение ", съобщи Франс прес.

***

Папа Франциск е бил признат за обзор в римската болница „ Джемели “, съобщи АНСА, като се базира на собствен източник, представен от Българска телеграфна агенция.

Към момента Ватиканът не е коментирал информацията.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР